European Trauma Course (ETC) Kérdőív

Kedves Kolléga, tisztelt Tagtársunk!

A súlyos sérültek ellátása klasszikus csapatmunkát igénylő feladat, történjen az pre- vagy intrahospitalis, polgári vagy „harctéri” környezetben. A minél sikeresebb, a sérültek életkilátásait meghatározó ellátás nem csak az egyes résztvevők egyéni képességeitől, hanem a csapattagok együttműködésétől, az ellátást irányító vezető gyakorlatától is függ.

Ezen vezetői gyakorlat megszerzésére vagy a meglévő ismeretek mélyítésére szolgál a European Trauma Course (ETC), melynek Magyarországon ezidáig – alapvetően szűkös HR és anyagi források miatt – egy képzőhelye volt (Pécs), évi 1-2 kurzussal. Elismerve a tanfolyam értékeit, felismerve az ilyen típusú betegellátásban résztvevők – szakterülettől lényegében független – számának növekedését, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság lépéseket tett az ETC európai vezetése felé a hazai képzőhelyek, ezáltal az kurzusok számának növelése érdekében. Kezdeményezésünk teljes támogatásra talált, jelentős részben köszönhetően Dr. Vass Péter kollégánknak, aki már évek óta európai szintű tanfolyam igazgatóként vesz részt az oktatásban.

Fentiek alapján az MSOTKE ETC Munkacsoportja nevében kérjük, hogy az alábbi linken található kérdőív kitöltésével segítse szervezői munkánkat, hogy a tanfolyam biztosította ismereteket minél szélesebb körbe el tudjuk juttatni! (A kérdőív kitöltése kb. 2 perc.)

https://www.surveymonkey.com/r/HYS5VBS

Köszönettel:

Dr. Bognár Zsolt
Az MSOTKE elnöke