„A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS SPECIFIKUMAI” – interdiszciplináris fórum

Időpont: 2022. szeptember 9.

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Szemészeti Klinika tanterme (1085 Budapest, Mária u. 39.)

2022. szeptember 9-én kerül megrendezésre „A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS KORONAVÍRUS JÁRVÁNNYAL KAPCSOLATOS SPECIFIKUMAI” című interdiszciplináris fórum, orvosok és egészségügyi szakdolgozók számára. 

A fórum akkreditációs pontértéke:

  • Orvosoknak 16 pont 
  • Egészségügyi szakdolgozóknak 8 pont  

A COVID-19 okozta járvány számos tudományos társaságot érint, és tekintve, hogy az elmúlt időszakban a koronavírus fertőzöttek száma sajnos újból emelkedésnek indult, fontosnak tartjuk, hogy megoszthassuk egymással tapasztalatainkat egy interdiszciplináris fórum keretében, segítséget nyújtva ezzel minden kollégának, aki hivatása során közvetlenül is érintett COVID fertőzött betegek ellátásban.  

Az előadásokból megtudhatjuk többek között, hogy milyen eddig ismeretlen kihívásokkal kellett szembenézniük az Országos Mentőszolgálat munkatársainak és hogy ezeket hogyan, milyen protokollok felállításával sikerült kezelniük.  Hasonló nehézséggel küzdöttek a háziorvosok, akiktől megtudhatjuk milyen logisztikai újításokat kellett bevezetniük, hogy a COVID fertőzött betegeket és a hagyományos napi munkájukat egyszerre tudják ellátni. Logisztikai kihívás elé néztek a sürgősségi osztályok is, ahol az ellátás zavartalanságának biztosítása sorsdöntő volt.   

A tünetegyüttesek következtében a betegsége egyértelmű meghatározása nem egyszerű, amelyről a kórházi sürgősség szervezését taglaló előadásokból többet is megtudhatunk, továbbá meghallgathatjuk radiológus kollégák tapasztalatait a különböző képalkotó eljárásokról a COVID vonatkozásaiban.   

Gyermekorvosok mondják el tapasztalataikat arról, hogy hogyan látták el COVID pozitív édesanyák újszülött gyermekeit, és a már súlyos tüneteket mutató kisgyermekeket, valamint bepillantást nyerhetünk azon betegek kezelésebe, akik a pulmonológiai osztályokon feküdtek, de a COVID mellett, sajnos egyéb légzőszervi megbetegedéssel is küzdöttek.    

A megelőző korlátozások kihívás elé állították az oktatási intézményeket és oktatóikat, mivel azok következtében a leendő egészségügyi kollégák gyakorlati képzése szinte ellehetetlenült.  

A fórum személyes részvétel formájában kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem – Szemészeti Klinika tantermében (1085 Budapest, Mária u. 39.) 

A programot mellékeltük, kérjük tegye lehetővé, hogy azt minél több kolléga, hallgató megismerje, és ezáltal részese lehessen ennek a szakmailag magas színvonalú eseménynek. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!  

Jelentkezési határidő szeptember 5.  

Regisztrációra az OFTEX rendszerben vagy az alábbi linken van lehetőség: 

Üdvözlettel:

Bodó-Komlósy Dorottya
titkárságvezető
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége
1067 Budapest, Teréz krt. 13. 
+361/312-3807
70/408-0814

Letölthető dokumentumok