6. Gyermeksürgősségi Kongresszus

Időpont: 2022. szeptember 22 – 24.

Helyszín: Thermal Hotel Visegrád

Weboldal: https://gys2022.ementin.hu/

Kedves Kollégák!

Az elmúlt két évünk folyamatos változások, átalakulások mellett zajlott. Amikor leírjuk azt az unalomig ismételt mondatot, hogy a COVID átalakította mindenki életét abban az is benne van, hogy hosszú ideig csak online képzéseket, kongresszusokat, szakmai találkozókat tarthattunk. Szerencsére a tavaly őszi Gyermeksürgősségi Kongresszus éppen egy olyan időszakban került megrendezésre Debrecenben, amikor valós, fizikai jelenléttel lehetett rendezvényeket lebonyolítani. Mindnyájan éreztük, hogy erre mekkora szükség van. Mintha jobban is örültünk volna a találkozásoknak, mintha jobban is értékeltük volna egymás szakmai munkáját, mint korábban.

Idén arra készülünk, hogy ismét személyes jelenlétű kongresszust tartunk. A nagyszerű debreceni eseményen a Bókay Gyermekklinika kapta meg a lehetőséget, hogy a 2022-es évben a 6. Gyermeksürgősségi Kongresszust megszervezze. Megtisztelő, hogy mi lehetünk a szervezői ennek az eddig nagyon sikeres, egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó kongresszusnak. Érezzük a feladat kihívásait, emiatt nagy energiákkal láttunk neki a szervezésnek.

A kongresszust 2022. szeptember 22 – 24. között rendezzük meg, a helyszín a Thermal Hotel Visegrád lesz. Bízunk benne, hogy mind az időpont, mind a helyszínválasztás megfelelő lesz a kollégáknak.

A fókusztémák kiválasztásánál figyelembe vettük az eddigi ongresszusokat, az aktuális trendeket. Így esett a választás a hepatológiai sürgősségre, az anyagcsere helyzetekre, az infektológia kérdéseire és a neonatológiai ellátásra. Természetesen lesz szó a COVID-ról és tervezzük, hogy a sürgősség, betegellátás humán faktoraival is foglalkozunk. A tudományos bizottság vár minden prezentációt, ami a gyermeksürgősség témakörébe illeszkedik. Mindenkit arra buzdítunk, hogy bátran álljon ki mondanivalójával, eredményeivel.
Szeretnénk ugyanakkor, ha magas színvonalú, jól felépített prezentációkat hallana a közönség, ez közös feladatunk. A gyakorlati tudás elmélyítésére újdonságként egy egész napos képzést szervezünk a kongresszus elejére. Ez jó ráhangolódás is lesz a következő két elméletibb napra. Ezen a napon lesz a nappali társasági programok zöme is. Mindenkit arra buzdítunk, hogy használja ki a szakmai és pihenési lehetőségeket és érkezzen csütörtök délelőtt, megéri! Célunk, hogy rendezvényünk ökológiai szempontból is előremutató legyen, a lehető legkisebb környezeti terheléssel. Emiatt több ponton el fogunk térni az eddig megszokott kongresszusi szokásoktól. Kérjük, legyetek/legyenek ebben partnerek. Jelezni fogjuk mivel lehet csökkenteni vagy inkább nem növelni a környezeti terhelést. Minden kongresszus egyik legfontosabb célja, hogy a szakmai célokon túl közösséget is formáljon a résztvevőkből. A gyermeksürgősségben dolgozók többször bizonyították, hogy egy dinamikus, egymásra nyitott, elfogadó és kedélyes közösség. Erre mi, a szervezők nagyon számítunk és reméljük sikerül a társasági programokkal is fesztelen, vidám és a mentális feltöltődést segítő élményeket közvetítenünk.

Reméljük, felkeltettük az érdeklődést és szeptemberben találkozunk. Addig is kövessétek/kövessék a 6. Gyermeksürgősségi Kongresszus Facebook és Instagram oldalát, itt rendszeresen hírt adunk a szervezésről, információkkal segítjük az érdeklődőket és platformot biztosítunk a formálódó kongresszusi közösség számára is.

Baráti üdvözlettel a Bókay Gyermekklinika szervező csapata nevében


prof. Dr. Szabó Attila Dr. Krivácsy Péter