OKFŐ válasz az MSOTKE javaslatára

Az ország számos kórházában kiosztásra kerültek a március 1-től érvényes dolgozói szerződések. Több helyről kaptunk jelzést, miszerint – bár az OKFŐ vonatkozó rendelkezései lehetőséget adnak rá, de – a helyi intézetvezetők nem kívánják premizálni a sürgősségi betegellátó osztályon folyó munkát. Az MSOTKE vezetősége információt kért az SBO-k vezetőitől, hogy az egyes osztályokon kapnak-e a dolgozók március 1-től bármilyen illetménykiegészítést. A visszajelzések alapján levelet küldtünk az OKFŐ Főigazgatójának, amelyre az alábbi válasz érkezett:

„..Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet 28/A. § szerinti havi fix összegű díjazás mértékét meghatározó, az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV.2.) NM rendelet 16. számú mellékletében foglalt tételek kiegészítését – a levelükben foglalt javaslataik alapján – megfontoljuk, és egyben megkeresésüket továbbítjuk az Emberi Erőforrások Minisztériumába is.

A jelenlegi szabályozások felülvizsgálata 2021. szeptember 30. napjáig megtörténik és remélhetőleg a sürgősségi ellátás területe kapcsán is megnyugtató döntés születik….