„A sürgősségi orvoslás arca a világban”

Nemzetközi felhívás portréfotók készítésére sürgősségi szakemberek számára a 2020-as Sürgősségi Orvostan Európai Napja alkalmából

Idén a Sürgősségi Orvostan Napján bemutatásra kerülnek a sürgősségi szakemberek valódi arcképei a világ minden tájáról. Az orvosok és a nővérek megmutatják műszakvégi-arcukat, a fáradtság és szenvedély súlyát, az elégedettséget és frusztrációt, a szorongást és a jóleső örömöt, ami az életmentő hivatással együtt jár.
Azért, hogy ez megvalósuljon, az alábbi felhívást indította az esemény szervezője:
Sürgősségi orvosok és nővérek a világ minden tájáról küldjék el műszakvégi- arcuk portréját, névvel és a fotó készítésének időpontjával, hogy megmutassák 24 órás állóképességüket, amivel biztosítják, hogy életmentő szolgáltatás soha ne maradjon lefedetlenül.

Az elkészült portréképek ezen a weboldalon keresztül tölthetők fel.

A feltöltött képeket ezen az oldalon lehet megtekinteni.

A képek a nemzetközi esemény hivatalos közösségi oldalán is megjelennek itt.

Információ a 2020-as kampány témájáról

A Sürgősségi Orvostan Európai Napja, amit az EUSEM (Európai Sürgősségi Orvostani Társaság) indított, május 27-én visszatér, immár harmadik egymást követő évben.

A nemzetközi tudományos társaság az esemény megszervezésével szeretné felhívni mind az átlagemberek, mind az intézmények figyelmét arra, hogy egy jól szervezett sürgősségi ellátó rendszer növeli a betegek túlélési esélyét, csökkenti a károsodás mértékét egészségügyi vészhelyzetek után, és
segít féken tartani az ellátórendszer gazdasági költségeit. Ezen okoknál fogva az ilyen típusú ellátásnak ingyenesnek és a világon mindenki számára elérhetőnek kell lennie, valamint a lehető legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.

Covid-19: a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet még jobban rávilágított a központi szerepre, amit egy ingyenes, mindenki számára elérhető sürgősségi ellátás játszik. Egy rendszer, ami támaszkodhat hiteles, szakszerű képességekre, ami garantálja mind hétköznapi, mind rendkívüli helyzetekben is az állampolgárok egészségének és biztonságának kiszolgálását.

A 2020. évi Sürgősségi Nap témája: EGY HATÉKONY SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÓRENDSZERÉRT KÉRJÜNK TOVÁBBI ORVOSOKAT, NŐVÉREKET, SZOLGÁLTATÁSOKAT.

A sürgősségi ellátó rendszerben mind az orvosok, mind a nővérek hiánya globálisan megjelenik, ami a világ számos országát érinti:
Olaszországban a most végzett SIMEU becslés alapján 2000 orvos hiányzik országszerte. A szakemberhiány veszélyezteti az egészséghez való egyetemes jogot, mert nincs elég erőforrás, hogy garantálni lehessen a leghatásosabb terápiát a lehető legrövidebb időn belül. Több orvosra, nővérre és több szolgáltatásra van szükségünk, mert az orvosi segítséghez való jog mindenki számára valós lehetőség kell, hogy legyen.