Levél Máté Gábornak, az OMSZ főigazgatójának

Kivonat a levélből:

Tisztelt Főigazgató Úr!

Az MSOTKE vezetése nevében, látszólag az OMSz belső, szervezeti kérdése, de valójában egy szakmai szemléleti és komplex szakmapolitikai kérdés kapcsán fordulok Önhöz, kérve véleményét, együttműködését!

Társaságunk tagjaitól kapott információ alapján, az Országos Mentőszolgálatnál az utóbbi éveiben meghatározó szakmai innovációt, nemzetközi szakmai megjelenést garantáló Kollegák munkaviszonyának felmondását kezdeményezték.

Szeretném hangsúlyozni, kérdésfelvetésünk nem munkajogi és pláne nem menedzsment szintű! Tisztában vagyunk azzal is, vezető állású munkavállaló vezetői megbízásának visszavonása explicit menedzsmenti kérdés – így ezzel nem is szeretnénk foglalkozni.
Jelen megkeresésünk arra vonatkozik, hogy valós-e az az információ, hogy az érintett személyek – dr. Hetzman László és dr. Temesvári Péter – a továbbiakban beosztott orvosként sem vehetnek részt a hazai mentés mindennapjaiban?
Amennyiben igen, akkor ennek az okaira szeretnénk megnyugtató választ kapni! Kollegáink, az MSOTKE aktív tagjai, szakmai kvalitásaik kiemelkedőek, a hazai átlagot meghaladóak, professzionális oktatók. Nemzetközi reputációjukat igazolja, hogy dr. Hetzman László ma az Európai Légimentő Szövetség Orvosi Munkacsoportjának társelnöke, mindketten rendszeresen vehetnek részt a London’s Air Ambulance munkájában.
Orvosszakmai szempontból betegellátó tevékenységük betegcentrikus, empatikus és magas szintű.
A sürgősségi ellátás napi gyakorlatából való eltávolításuk súlyos szakmai veszteség.”