Szepszis Nap 2013

Időpont: 2013. szeptember 13.

Helyszín: Balatonmáriafürdő

A szepszis a rövid időfaktorú sürgősségi kórképek egyik olyan képviselője, melynek megértése, felismerése, hatékony kezelése még a hazainál jóval optimálisabban finanszírozott és menedzselt sürgősségi rendszerekben is gondot okoz.

A kórfolyamat lényegének megértése, a betegek megfelelő időben történő kezelése, a nemzetközi ajánlások betartása azonban nem feltétlenül az anyagiaktól, sokkal inkább az egyéni ismeretektől, a látásmódtól és szervezéstől függ.

A fentieket figyelembe véve vált hangsúlyossá a prehospitális és hospitális sürgősségi szemléletben bekövetkező paradigmaváltás a szepszis felismerésében, korai kezelésében. Mint első intrahospitális ellátók, a sürgősségi osztályok dolgozói azok, akiknek a felismerésben és a gyors reagálásban kulcsfontosságú szerepük van s ez a szemlélet reményeink szerint egyre inkább teret nyer a hazai sürgősségeken is.

Hazánk első ízben csatlakozott az „International Sepsis Day” mozgalomhoz és örömmel értesíthetünk minden tagot és támogatót, hogy a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület (MSOTKE) és a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Sürgősségi Orvostani-Oxiológiai Munkacsoportjának (SE AITK SOOM) szervezésében 2013. szeptember 13-án, Balatonmáriafürdőn kerül sor az első hazai Szepszis Nap megrendezésére.
Célunk, hogy teljesen kötetlen módon, de mégis magas szakmai színvonalon beszélgessünk erről a mai napig igen magas morbiditású és mortalitású állapotról.

Már a helyszín megválasztása során is arra gondoltunk, hogy a csapatépítés és a team-munkára hangolódás szellemében nemcsak száraz adatokkal és előadásokkal pallérozzuk tudásunkat, hanem az évnek ebben a részében is mesés déli Balaton-part közvetlen közelében kényeztethessük kissé kifacsart testünket és lelkünket egy kis borozással, grillezéssel, beszélgetéssel, esti tábortűzzel. Szállás (egyszerű és olcsó), étkezési lehetőség (a déli part egyik legjobb grill-büféje, kemencével, ínyencségekkel) a helyszín 200 méteres körzetében biztosított.

Az eseménnyel kapcsolatban bővebb információ a  http://www.world-sepsis-day.org honlapon, illetve ahttps://www.facebook.com/pages/Szepszis-Nap facebook profilunkon található. Szeretettel várunk mindenkit, korhatár nélkül, legyen az szakmabeli, vagy akár nem is az egészségügyhöz kötődő érdeklődő. Kérjük, hogy az eseményre mindenki hívja fel a figyelmet közvetlen és távolabbi környezetében is.

Jelentkezés:
szepszisnap@gmail.com

Bővebb felvilágosítás:
06 20 825-0963

Program megtekintése:
Program

Nemzetközi Szepszis Deklaráció:
Megtekintés