EM-Day 2020

Második alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon a Sürgősségi Orvostan Európai Napja.

Az idei évben az eseményhez kapcsolódó aktivitások és megjelenő anyagok angol nyelven a kampány hivatalos weboldalán követhetőek, a magyar nyelvű anyagok akár ezen a weboldalon, akár az alábbi Facebook eseményen követhetőek.


Videóinterjú Dr. Bognár Zsolttal a Sürgősségi Orvostan Európai Napja alkalmából

Az idei évben kiemelten érintette a járványhelyzet a sürgősségi ellátást, komoly változtatásokat kellett végrehajtaniuk az osztályoknak a működésükben, miközben az ellátás folyamatosságát is biztosítaniuk kellett.
A Sürgősségi Orvostan Európai Napja alkalmából videóinterjú készült Dr. Bognár Zsolttal, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökével, aki elmondta, hogy hogyan tudták mindezt megvalósítani és milyen tapasztalatokat szerzett a sürgősségi szakma ebben a néhány hónapja tartó rendkívüli időszakban.

Ez a videóinterjú a Promenade Kiadó közreműködésével jött létre.

Sajtómegjelenések


Sajtóközlemény

Második alkalommal tartják meg Magyarországon a Sürgősségi Orvostan Európai Napját. Az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság (EUSEM) május 27-ét nyilvánította a Sürgősségi Orvostan Európai Napjává, mert 1994-ben ezen a napon alakult meg a sürgősségi szakmát összefogó nemzetközi szervezet. A jeles nap célja, hogy alkalmat teremtsen a sürgősségi ellátást igénylők, a társadalom, a szakma és a döntéshozók számára, hogy együtt gondolkodjanak az akut jellegű betegellátás helyzetéről és korszerű lehetőségeiről.

Tovább…


„A sürgősségi orvoslás arca a világban”

Nemzetközi felhívás portréfotók készítésére sürgősségi szakemberek számára a 2020-as Sürgősségi Orvostan Európai Napja alkalmából

Idén a Sürgősségi Orvostan Napján bemutatásra kerülnek a sürgősségi szakemberek valódi arcképei a világ minden tájáról. Az orvosok és a nővérek megmutatják műszakvégi-arcukat, a fáradtság és szenvedély súlyát, az elégedettséget és frusztrációt, a szorongást és a jóleső örömöt, ami az életmentő hivatással együtt jár.
Azért, hogy ez megvalósuljon, az alábbi felhívást indította az esemény szervezője:
Sürgősségi orvosok és nővérek a világ minden tájáról küldjék el műszakvégi- arcuk portréját, névvel és a fotó készítésének időpontjával, hogy megmutassák 24 órás állóképességüket, amivel biztosítják, hogy életmentő szolgáltatás soha ne maradjon lefedetlenül.

Tovább…


„A Társadalomnak

A koronavírus idején a sürgősségi orvosok, mentőtisztek és ápolók éjjel-nappal dolgoztak az életmentés és a biztonság érdekében.

A sürgősségi orvosok képzettek a katasztrófák kezelésében, feszült helyzetben szervezik meg a felszerelések, a szakemberek és az anyagok elosztását annak biztosítása érdekében, hogy Ön – a Társadalom – megkapja a szükséges kezelést. Azokban az országokban, ahol a sürgősségi ellátás, mint szakterület elismerésre került, jobb és hatékonyabb reagálást tapasztaltunk. Ahol megfelelő személyzet áll rendelkezésre, ahol a szakterületet képzett sürgősségi orvosok vezetik, a betegek fogadása és kezelése zavartalan volt, és a végeredményeik jobbak.

Ezen a napon – május 27-én – a sürgősségi orvostant ünnepeljük, de arra kérjük a kormányokat és Önöket, a Társadalmat, hogy támogassák a képzettebb szakemberek iránti igényt, a sürgősségi orvostan elismerését minden európai országban, valamint az erőforrások felkutatását. Az összes osztálynak elegendő szakemberrel és felszereléssel kell rendelkeznie, hogy minden eljövendő járvány idején is biztonságban tudjuk tartani Önt.

Ha egyetért, kérjük, ossza meg ezt a bejegyzést #emergencymedicineday „


Az Európai Sürgősségi Orvostani Társaság (EuSEM) május 27-ét nyilvánította a Sürgősségi Orvostan Európai Napjává, mert 1994-ben ezen a napon alakult meg a sürgősségi szakmát összefogó nemzetközi szervezet.
A jeles nap célja, hogy alkalmat teremtsen a sürgősségi ellátást igénylők, a társadalom, a szakma és a döntéshozók számára, hogy együtt gondolkodjanak az akut jellegű betegellátás helyzetéről és korszerű lehetőségeiről.
Az esemény kapcsán köszönetet mondunk azon orvosoknak, ápolóknak és egészségügyi szakembereknek, akik életüket a vészhelyzetekben való életmentésnek és segítségnyújtásnak szentelik az év minden napján.