A pandémia hatása az egészségügyi dolgozók mentális egészségére

Kedves Kolléga!

Szeretnénk megköszönni annak a több ezer Kollégánknak a közreműködését, akik az első adatfelvételünk során kitöltötték kérdőívünket! Most, a második adatfelvétel során, ismét nagyon számítunk Önökre is, és azokra a kollégákra is, akik most töltenék ki először a kérdőívet.

Kutatásunk célja, hogy képet kapjunk a SARS-COVID19 világjárvány időszakában az orvosok és egészségügyi dolgozók mentális egészségéről. Tisztában vagyunk vele, hogy a mostani adatfelvétel különösen kritikus, minden egészségügyi dolgozó számára megterhelő időszakban történik. Éppen ezért próbáltunk nagyon rövid kérdőívet kialakítani, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy pont ebben a kritikus időszakban különösen fontos lehet, hogy képet kapjunk a fenti kérdésekről.

A kutatásban való részvétel önkéntes, bármikor indoklás nélkül megszakítható. A kutatás anonim, semmilyen olyan adatot nem gyűjtünk, amely alapján Önt azonosítani lehetne, és a kutatás során nyert adatokat csak összesítve kezeljük.   

A kérdőív kitöltése 5-10 percet vesz igénybe. 

A kutatás során kapott eredményekről később publikációk jelennek meg, és tudományos konferenciákon kerülnek ismertetésre.

Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne a kutatással kapcsolatban,

kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a covid_mental@ppk.elte.hu e-mail címen!

Pigniczkiné Rigó Adrien PhD.
ELTE Pszichológiai Intézet
Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék  (a vizsgálat vezetője)

Demetrovics Zsolt PhD., DSc.
ELTE Pszichológia Intézet
Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék

dr.Spányik András, 
orvos, doktorandusz hallgató
ELTE Pszichológiai Intézet
Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék   

dr. Simon Dávid PhD.
ELTE Társadalomtudományi Kar, 
Statisztika Tanszék